0 0
Read Time:7 Minute, 8 Second

Exact een jaar geleden bevond ik me nog in het vliegtuig ergens tussen London en Sydney, vandaag is het tijd om terug te blikken. Sinds ik terug ben van Australië gaat amper een dag voorbij waarop ik dat niet doe of wat heimwee heb. Eerder dit jaar had ik dit al wat zien aankomen, me baserend op verhalen van anderen die uit Oceanië terugkeerden naar huis. Met dit in het achterhoofd zocht ik naar een manier om dat ook hier tot uiting te brengen. “Lijstjes!” dacht ik. En zo geschiedde. De komende zeven dagen haal ik elk etmaal een lijstje boven. Een top 10, occasioneel een top 5. Vandaag? Feestjes!

De term feestjes is in deze wel een vrij ruim begrip. Van concerten over gezellige avondjes op restaurant tot kampvuurmomentjes en effectieve uitgangsavonden. Wat deze lijst uiteindelijk niet haalde waren bijvoorbeeld de donderdagavondjes in Ivy (Sydney) of die ene avond in de Opera Bar (Sydney). Ook de quiz op Fraser Island, het glaasje champagne bij zonsondergang aan Uluru en het concert van Ed Kowalczyk haalden het net niet maar verdienen eervolle vermeldingen uiteraard. Om maar te zeggen: het was geen makkelijke keuze, verre van zelfs. Voor ik van gedacht verander over deze lijst, toch deze lijst.

X. Laatste avond Surfkamp

Wanneer? 30 oktober 2014
Blog? The Surf Camp Diaries
Waarom? Donderdagavond, de laatste avond van een week vol surflessen. Van ons verblijf wandelen we met zijn allen naar ‘Seven mile beach’, het strand waar we dagelijks op de surfplanken hadden gestaan. Een kampvuur wordt aangemaakt, surfinstructeur Edwin heeft een gitaar bij, drank is uiteraard ook aanwezig. Wat het meest opvalt is de indrukwekkende sterrenhemel; mooier dan ik ze ooit heb gezien op dat moment. Het was een allereerste reflectiemoment ook sinds ik in Australië aankwam. “Ik ben in Australië, met nieuwbakken vrienden, op het strand, op een zomeravond, tijdens een surfkamp. Heerlijk.”


IX. The Scary Canary

Wanneer? 25 oktober 2014
Blog? Harbour Darlings
Waarom? De eerste week in Sydney zat er bijna op en werd vakkundig gevuld door de mannen en vrouwen van UltimateOz. Hun welkomstpakket had bestaan uit een gegidste tour van Sydney, een cruise in de beroemde haven, een ‘base camp’ en meer. Afgesloten werd met een zaterdagavond waar we drie verschillende feestjes aandeden per partybus. Die bus stelde niet veel voor, de eerste locatie (Strike Bar) was nog gemoedelijk, de laatste locatie (SideBar) kenden we al. De tweede locatie echter, ‘The Scary Canary’, was voor mij veruit het beste van dit drieluik.


VIII. Oudejaar

Wanneer? 31 december 2014 en 01 januari 2015
Blog? Sprakeloos
Waarom? Hier gaat het niet om één specifiek feestje, wel om het ganse gebeuren. Op 31 december om 05.00u opstaan en pas de volgende dag rond 07.30u terug gaan slapen, dat is meer dan 26 uur aan een stuk wakker zijn. In die periode stond één iets centraal: het gekende vuurwerk om middernacht bij de jaarovergang in de beroemde haven van Sydney. Een uniek gebeuren, amper in woorden te vatten. ’s Nachts rond 01.00u gingen we nog de boot op voor een “afterparty”, maar ik was intussen al iets te moe aan het worden om hier vol van te kunnen genieten. Genieten was het wel toen ’s ochtends de zon op kwam. De eerste ochtendzon van 2015, vrij letterlijk het nieuwe jaar zien beginnen. Een magisch moment.


VII. Finale AFC Asian Cup

Wanneer? 31 januari 2015
Blog? Partyroo!
Waarom? De finale van een groot voetbaltornooi, dat maak je nu ook niet elke dag mee natuurlijk. De AFC Asian Cup is de Aziatische versie van het EK Voetbal en deze vond nu dus plaats in Australië. Het grootste voetbaltornooi dat ze daar ooit over de vloer kregen en met de Socceroos – de Australische nationale ploeg – in een finale tegen Zuid-Korea. Dat Australië na verlengingen ook de trofee veroverde zorgde uiteraard voor een uitbundig feestje in het stadion en daags erna wanneer de ploeg voor een eresaluut present tekende in Pitt Street Mall. Leuke sfeer in een land waar voetbal niet eens de populairste sport is.


VI. Secret Santa

Wanneer? 25 december 2015
Blog? Surrealistisch Sydney
Waarom? Kerst en Oudejaar vieren in Sydney, dat was toch wel een must terwijl ik in Australië was. Met de groep mensen die ik in mijn eerste week aldaar leerde kennen besloten we om samen een appartementje te huren in de eindejaarsperiode. Zo afgesproken, zo gedaan. Voor Kerstdag planden we een ‘secret santa’. Via loting kwamen we te weten voor wie we een cadeau van maximaal 5 à 10 Australische dollar zouden kopen. In een woonkamer met gedimde lichten was het uitermate gezellig en hadden we voor het eerst écht het Kerstgevoel. Iets wat we de dagen voordien niet echt hadden bij de zomerse temperaturen..


V. Kerstavond in SideBar

Wanneer? 24 december 2015
Blog? Surrealistisch Sydney
Waarom? Op Kerstavond was er – net als met Oudejaar – een party op een boot in de haven van Sydney gepland. Op Oudejaar startte die een uur na middernacht, deze op Kerstavond begon al zes uur voordien. Om 18.00u stapten we de boot op om er te blijven tot iets rond 23.00u. Dan was het gedaan en laat ons wel wezen: dat was te vroeg. Het feest was nog niet écht begonnen. Van de boot gingen we allemaal naar het gekende SideBar. Daar was het dan wél feest. De beste SideBar-avond uit mijn Australische periode, met voorsprong.


IV. Foo Fighters

Wanneer? 26 februari 2015
Blog? Canberra, de aangename verrassing
Waarom? Daags voordien had ik nog per toeval een optreden van Roxette aan het Opera House gezien, een aangename verrassing. Voor het komende weekend was Sydney echter vrijwel volledig uitverkocht. Ik moest dus ergens anders naartoe. Het was donderdag en ik besloot ’s anderendaags naar Canberra door te reizen. Op de dag zelf besloot ik echter nog om mijn laatste dagje Sydney af te sluiten door toch naar het concert van de Foo Fighters te gaan in ANZ Stadium. Een goede beslissing. Het was een zalig goed optreden en ik heb me er erg goed geamuseerd. Money well spent!


III. Sin City

Wanneer? 20 juli 2015
Blog? Oostkust, week 2: ‘Halfvolle fles’
Waarom? Van een avondje uit gesproken! Toegegeven, het was al lang geleden. Sinds ik Sydney verliet voor Canberra had ik geen uitgangsavondje meer gehad. De meeste mensen die ik in Australië had leren kennen waren intussen teruggekeerd richting thuisland dus mijn kennissenkring om mee weg te gaan was te beperkt geworden. Tijdens de Oostkusttrip kwam hier echter nog verandering in. Hoewel we bestonden uit een groep mensen die vroeg hun bed indoken, was er in Surfers Paradise wél nog eens een late avond. We verbleven in ‘The Vibe hotel’ en gingen uit in ‘Sin City’. Ik ging uiteindelijk iets na 02.00u slapen en werd rond 10.00u compleet uitgeslapen wakker na een erg deugddoende nachtrust. Het avondje uit had me duidelijk goed gedaan!


II. 2 januari

Wanneer? 02 januari 2015
Blog? Afscheid en reünie
Waarom? Eén van de mooiste dagen in Australië, zoniet de mooiste. Na een lange Oudejaarsnacht waar ik mijn stem volledig verloor was die op 02 januari al een beetje teruggekeerd. Maar goed ook, want er waren die dag twee etentjes gepland. De eerste op de middag met Aimee, Dani, Emmanuelle en Saskia met wie ik de Outbacktour had gedaan in november. De tweede ’s avonds met Axel, Bram, Fabian, Joy, Nick en Leni. Een fantastisch mooie dag om het nieuwe jaar gelukkig in te zetten met mensen die ik echt waar als vrienden beschouw.


I. Cucina del Fuego

Wanneer? 12 maart tot 22 juni 2015
Blog? Gidleigh Station (7): Verder gaan
Waarom? Het leven op de boerderij was uniek in zo vele opzichten. Het mooiste was echter het feit dat ik in de Gidleigh familie werd opgenomen. Brad, Lisa, Harry, Jack, Lucy, Richard, Isabel, Claire, Ed, Luke, Will, Al en de collega-backpackers maakten het verblijf aldaar echt waar mooi. Aan de homestead bevond zich ook de nieuwgebouwde ‘Cucina del Fuego’, het entertainmentgedeelte in de tuin, met gigantische open haard, barbecue, terras. Menig mooie dag en avond werd daar doorgebracht. Gezellig eten en keuvelen met de Crokers, Harry’s en Smiths. Niets dan goede herinneringen hieraan en trots om hierop terug te kijken en te weten dat je graag gezien was en bent. Ik kijk ernaar uit ooit hier terug met deze mensen te kunnen genieten van lekker eten en een wijntje!

 

Dank aan alle Australische en niet-Australische vrienden die bij deze gelegenheden aanwezig waren en mee zorgden voor avonden die érg memorabel waren. Oprecht merci.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De rare laatste dagen
Next post Alexander De Kleine

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *