0 0
Read Time:5 Minute, 12 Second

De tv-serie Home & Away wordt blijkbaar gefilmd en opgenomen op Palm Beach, net ten noorden van Sydney. Er zijn tours mogelijk om die set te gaan bezoeken. Of ik dit nog zal doen weet ik niet, maar ergens zou het wel grappig zijn wetende dat mijn ouders die serie volgen. Tot zover puntje één mocht Piet Huysentruyt mij vragen wat ik de voorbije dagen geleerd heb.

Het ANZAC Memorial in Hyde Park diende oorspronkelijk als herdenkingsmonument voor de Oceaniërs die meevochten in Wereldoorlog I, maar werd intussen een monument voor alle Oceaniërs die eender waar ter wereld betrokken waren in eender welke oorlog. De koepel van het monument bevat 120.000 sterren en de nissen in het interieur vermelden slagvelden zoals onder meer Gallipoli, Gaza en.. Ypres. Tot zover puntje twee, dat me zowel stil als trots maakte.

Internationale overschrijvingen van geld zijn ronduit kak. Tot zover frustrerend puntje drie.

Iets meer dan een week geleden schreef ik geld over van mijn Belgische naar mijn Australische bankrekening. Het geld ging vrij snel van mijn rekening, maar het duurde een eeuwigheid voor het in Australië aankwam. Het bezorgde me best wel wat stress, want het had twee gevolgen.

Eerst en vooral kon ik hierdoor noch voor mijn vlucht naar Darwin, noch voor de tour die ik van daaruit zal maken betalen en bijgevolg moest ik wat langer in Sydney blijven in afwachting van mijn geld.

Ten tweede heb ik ons appartement voor de Kerst- en Oudejaarsperiode nog niet kunnen betalen! Gelukkig is eigenaar Jake een begripvolle kerel en begrijpt hij de situatie. Oef. Los van die betaling is de deal in elk geval volledig rond en dat op zich is al een succes te noemen, wetende dat vrijwel gans Sydney intussen uitverkocht is voor de eindejaarsperiode. Het wordt dit appartement in Surry Hills. Er is plaats voor zeven – eventueel acht – personen, maar voorlopig zijn we met zes: Joy, Leni, Axel, Fabian, Nick en mezelf. Mogelijk komen hier nog Audrey en Blandine bij, maar zelfs al blijven we met zes valt de prijs nog erg goed mee. Al geraken we sowieso wel aan zeven mensen, want enkele anderen toonden ook reeds interesse..

Soit. In afwachting van geldelijke okéheid spendeerde ik mijn tijd hier dan maar zo stressloos mogelijk. Zoals in vorige blog aangekondigd ging ik daags na de Blue Mountains-tour Vicki en Scott vervoegen op Manly Beach. Vrij kort weliswaar, want die avond had ik een concertje gepland. Ed Kowalczyk, de vroegere zanger van de Amerikaanse groep Live, trad op in het Everest Theatre met zowel zijn solowerk als de klassiekers uit zijn periode bij Live. Mocht u de groep niet kennen, zoek even ‘They stood up for love’, ‘I alone’ of ‘Overcome’ op. Ongetwijfeld zal minstens één hiervan u welbekend in de oren klinken! Het werd een goed-maar-niet-wow-concert, voornamelijk te wijten aan enkele naar schatting 30 à 40-jarige mannen en vrouwen die zich aanstelden door zich als pubers te gedragen. Jammer.

Niet jammer was dan weer Ed’s voorprogramma: de Australische zangeres Bec Sandridge. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze blijkt een beetje een zotte doos te zijn, die over zowel goede muziek als een gezonde dosis humor beschikt. Een naam waar we hopelijk nog van zullen horen! Ik ken nul de botten van muziek, maar zie haar gerust als een mengeling van de stijl van Selah Sue, de zotheid van Paloma Faith, Milow-achtige teksten met gitaargeluiden die mij om een of andere reden aan dEUS deden denken. Wat dat laatste betreft vind ik mezelf steeds meer ongelijk hebben, dus vergeet dat alstublieft, geen idee waar ik het haalde.

Maandag had ik dan dus richting Darwin moeten vertrekken maar bleef ik dan maar alvast één extra nacht in Sydney, in afwachting van de blijde intrede mijner centen op mijn Aussie bankrekening. Geen plannen, niemand meer in de buurt om een stapje te gaan zetten (ook Kapo en Renske bijvoorbeeld hebben intussen Sydney verlaten) en dus werd het een rustig avondje in WakeUp, het hostel waar ik nu dan maar verblijf bij gebrek aan plaats in Bounce en omdat ik geen zin had om bij YHA Sydney Central te verlengen. Een rustig avondje dat opgefleurd werd met het verschijnen van geld op mijn Australische bankrekening. Eindelijk!

Terug wat rust dus, geen wachten op geld meer, maar wel te laat op de dag om alles nog te regelen. Na een goede nachtrust ging ik deze ochtend terug naar het ANZAC Memorial in Hyde Park, want het is nu eenmaal 11 november. Het is pas achteraf dat ik vernam dat de grootste herdenkingsceremonie in Sydney eigenlijk op Martin Place was, maar dat nam niet weg dat trots weer mijn deel werd in Hyde Park. Rond 11 uur nam Brad Manera – executive manager van het Anzac Memorial – het woord op de trappen van het monument, in aanwezigheid van naar eigen schatting een vijfhonderdtal mensen. Hij kondigde aan dat kort daarna de Last Post zou gespeeld worden door een klaroenblazer die door de brandweer van New South Wales was afgevaardigd. Manera noemde dit erg symbolisch “gezien in België, in Ieper, onder de Menenpoort elke avond om 8 uur de Last Post ook door de lokale brandweer wordt geblazen”. Ieper, mijn mooie Ieper. Beetje kippenvel toch wel, maar vooral trots. En nu weet ik ook eindelijk zeker hoe Engelstaligen ‘Ypres’ uitspreken! Na de ceremonie sprak ik Brad Manera heel kort. Hij was een maand geleden blijkbaar nog in Ieper en bleek vooral erg lovend over “die wafelverkoper op de hoek bij de Lakenhallen”.

Daarna wandelde ik dus naar UltimateOz om eindelijk mijn trip naar Darwin (en van daar naar Melbourne) te boeken én zonet heb ik ineens ook ons appartement voor Kerst en Oudejaar geboekt. Opluchting is mijn deel, alles is in principe in orde: Morgenochtend naar het warme Darwin! En was ik nu mijn reisgids voor Australië niet thuis vergeten, dan had ik al geweten wat er daar te doen is. Soit, lekker spannend zo! ‘Away’ uit Sydney, maar binnen anderhalve maand terug ‘home’ in Sydney voor wat eindejaarsfeestjes. Tot dan tijd om écht te backpacken en Australië écht te gaan ontdekken met alweer nieuwe mensen om te leren kennen. Let’s do this.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Blue Wowtains
Next post Darwin: Tourist or not tourist

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Laatste Sydneyloodjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *