0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Onderstaande blog is geschreven door Meghan Markle, Amerikaanse actrice (‘Suits‘), model en VN ambassadrice. Ze publiceerde deze tekst gisteren op haar website ‘The Tig‘ en ik denk dat het voor zich spreekt waarom ik dit wilde delen. Wat Meghan schreef is inspirerend en het is vrij onmogelijk om er níet mee akkoord te gaan. De tekst hieronder is een eigen vertaling van het origineel dat dus te lezen valt op haar website. Je kan haar trouwens ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram. Het zelfde geldt voor ‘The Tig’: Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

 


« DROOM GROOTSER »

De voorbije weken merkte ik vaak dat ik tegen mezelf zei: “Mijn leven is beter dan ik ooit had durven dromen.” En dat dacht ik omdat het nu eenmaal zo is. Ik heb altijd gedroomd, maar ik kan gerust stellen dat ik nooit groots gedroomd heb. Twee jaar geleden koos ik er echter voor mijn leven minder verstikt te gaan leven. Om te proberen niet enkel te leven, maar zo vol te leven dat mijn avonturen uit hun voegen zouden barsten, mijn dagen gedreven waren door een doel en mijn hart gevuld zou voelen. Het was vier augustus, mijn geboortedag die ik dat jaar mijn her-geboortedag noemde.

Ik geef toe dat die term op zich zowel dramatisch als melig is, maar wat ik ermee bedoelde was de intentie om een nieuwe start te nemen. Te stoppen een zelfvoldaan leven te leiden en te beginnen met wat risico’s te nemen, te beginnen grootser te dromen dan ik me ooit had ingebeeld. Wat sindsdien gebeurde is de best mogelijke illustratie van het feit dat “ja” zeggen je levensweg kan veranderen. Vooral dan “ja” zeggen tegen jezelf.

Ik heb het nooit gehad voor voorspellingen. Ik heb een hoop boeken zoals The Secret en The Sedona Method die ik doorblader maar niet lees. Ik mijd mijn hippie opvoeding ten voordele van het zijn van een pragmaticus en je zal me zelden een horoscoop zien lezen. Echter, er valt wat te zeggen voor het stellen van een doel en het in zekere zin aan het universum over te laten.

Men zegt dat “gedachten dingen worden”. Mijn gedachten het voorbije jaar waren: ik mis werken in de politiek, ik zie mezelf wel een lifestyle website hebben, ik wil de wereld zien, ik moet mijn doel vinden en ik wil gelukkig zijn.

Door een of ander mirakel (of wie weet de tovenarij van het positieve denken), ben ik nu een VN Ambassadrice voor de Politieke Deelname en Leiderschap door Vrouwen; ‘The Tig’ is geboren; de recente stempels in mijn paspoort gaan van Rwanda over Malta tot Afghanistan; in enkel de voorbije week ontmoette ik president Obama en VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon, en boven alles ben ik zalig en volledig gelukkig.

Vergezel me in het zijn van een dromer. Je leven kan grootser zijn dan je je ooit had ingebeeld.

 


 

Source of the picture and the text: The Tig.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Gidleigh Station (1): Voetjes op de grond
Next post Gidleigh Station (2): Zelfinterview

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *