A journer is someone who writes a journal about his journeys

Finally online: my travel report of a two week holiday in #Bali and the #Gili islands two years ago! #travelbloghttps://t.co/MV9M6QHjlX Eindelijk online: het verslag van twee weken vakantie en #Bali en de #Gili eilanden, 2 jaar geleden.. #reisbloghttps://t.co/xKwx3BPfCv It's called @RottnestIsland and it is HIGHLY recommended! 😍😍😘 #quokkalove #rottnest #rottnestisland https://t.co/WPSwzPpxNC Not unique, but very unusual.. Rome covered in snow! https://t.co/46Y2J2CyUS Overweeg je een trip naar Rio de Janeiro? Dan zijn dit de 10 dingen die je er in mijn ogen zeker moet bezocht hebbe… https://t.co/cGwHddzA2m
Home Algemeen De perfecte soundtrack

De perfecte soundtrack

SHARE
, / 778 0

Het viel me onlangs op toen ik ‘Skyfall’ van Adele hoorde op de radio. Die song ademt gewoon de sfeer van een James Bond film. Het lijkt me een kunst, vooral omdat eerst de artiest werd gekozen en die dan een song moest schrijven die beantwoordde aan de verwachtingen. Veel makkelijker zou zijn dat je pakweg twintig verschillende artiesten een soundtrack laat schrijven, je die songs beluistert en daarna dan dat nummer kiest dat het meest beantwoordt aan je verwachtingen. Hier gebeurde het echter omgekeerd: Adele werd verzocht de soundtrack van die 23e Bondfilm. Chapeau hiervoor, je moet het maar doen!

Het wordt zo wel meer gedaan trouwens, ook bij sportevenementen wordt steevast een artiest gezocht en gevonden die op voorhand een song moet schrijven. Het deed me nadenken welke soundtracks in mijn ogen het meest perfect passen bij datgene waarvoor ze werden geschreven. Deze drie schoten mij het eerst te binnen en vormen op die manier dus ook mijn top-3. Meer suggesties altijd welkom!

Op Drie! Shakira ft. Freshlyground – ‘Waka Waka (This time for Africa)’ (2010).

Een WK Voetbal in Zuid-Afrika, dan denk je aan het zuiderse, het Afrikaanse, de voetbalemotie, de vuvuzela, het joie-de-vivre der Afrikanen, enzovoort. Deze werden perfect samengebracht in ‘Waka waka’. Ik moet het wel toegeven, ik weet nog altijd niet wat “Tsamina mina, hé hé, waka waka, héé héé, tsamina mina, sangalewa” betekent, maar het bekt wel lekker. De videoclip die erbij hoort maakt het dan weer helemaal af door de verschillende emotionele beelden van voorbije wereldkampioenschappen. Een voetbalfan zoals mezelf geniet van zo’n beelden..

Op Twee! Adele – ‘Skyfall’ (2012).

Zoals gezegd, deze song ademt James Bond.. Het mysterieuze, het spannende, de actie, je voelt bij het luisteren naar het nummer dat het gaat om een James Bond film. Enfin, vind ik toch..

En op nummer één! Muse – ‘Survival’ (2012).

“Ik was erbij!” Geen idee hoeveel duizenden mensen dit kunnen zeggen, maar ik ben er één van. London 2012, de Olympische Spelen, ik was erbij. Deze song had ik vooraf al gehoord, heb ik ter plaatse gehoord en kan ik ook achteraf niet genoeg van krijgen. Voor een adept van de Olympische Spelen, zoals mezelf, heeft dit nummer gewoon álles. De tekst, de beelden bij de clip, de muziek, het geheel past perfect bij de heroïek van de Olympische Spelen. Je lijdt, je ziet af, je geeft niet op, je blijft gaan, je wil tot het uiterste gaan, je wil winnen. Dat zegt ‘Survival’ en dat zeggen de Olympische Spelen. Perfect match.

Plaats een reactie / leave a comment

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN