0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Het fenomeen van de ‘lipdub’ is al een tijdje op de achtergrond verzeild geraakt, zo lijkt. Via kanalen als YouTube raakte het concept wijdverspreid en welbekend: Een groep mensen worden gefilmd terwijl ze een lied meezingen of playbacken, maar de audio wordt vervangen door die van het originele nummer.

Bij ons raakte dit vooral gekend door het filmpje van Club Brugge-spelers die een eigen interpretatie brachten van LMFAO’s ‘Party Rock Anthem’, begin 2012. Ook anderen kregen hier in België best wel wat aandacht, zoals de cheerleaders van NFL-ploeg Miami Dolphins die het beste van zichzelf gaven op ‘Call me maybe’ of Team GB dat in het kader van de Olympische Spelen zichzelf promootte door middel van Queen’s ‘Don’t stop me now’, inclusief cameo van David Beckham himself. Dit laatste nummer werd bij ons trouwens ook gebruikt door de mensen van Decathlon Roeselare om lipdubgewijs hun 10e verjaardag te vieren!

So 2012…

Bovenstaande voorbeelden dateren van vorig jaar en sindsdien was het dus vrijwel windstil wat betreft lipdubs. Tot nu misschien.. Sinds een tijdje is hockey in België sterk aan het stijgen qua populariteit, wat doet geloven dat deze nieuwe video ook wel eens viraal zou kunnen gaan, zelfs al gaat het niet om een Belgische ploeg.

De dames van de Engelse nationale hockeyploeg – zilver op het voorbije EK in Boom – maakten met volle overgave een eigen versie van de Kerstklassieker ‘Do they know it’s Christmas’ en verspreiden die nu via hun Twitteraccounts. Net als bij Club Brugge gaat het om een teambuildingsinitiatief dat duidelijk voor het nodige amusement zorgde. Speelsters zoals Georgie Twigg die niet fysiek aanwezig waren voor deze opnames stuurden hun zangprestatie dan maar door via webcam of een gsm-filmpje, wat toch duidt op een sterk groepsgevoel bij de hockeydames. Teambuilding geslaagd, denk ik dan!

 


 

Deze blog werd geschreven voor en verscheen op Sportnext.be.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het geheim om reizen nooit meer te vergeten
Next post Stamceldonatie, part two

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *