0 0
Read Time:3 Minute, 10 Second

Deze blog had evengoed ‘naweeën’ kunnen heten, want vanochtend begon best wel klote. Waar iedereen gisterenavond met een vrij goed gevoel ging slapen, was dat vanochtend rond 10 uur helemaal ongedaan gemaakt. Eerst en vooral kregen we een wel érg regenachtige – of beter: doorregende – dag voor de kiezen. Daarnaast echter ging Jokko De Wit, oprichter en eigenaar van Oranjecamping rond 9 uur de Belgische gasten toespreken en wat meer duiding geven bij wat hier verkeerd loopt.

Dat heeft Jokko ook gedaan en toen hij begon met respect te vragen voor de vele vrijwilligers die zich uit de naad werken om alles hier zo goed mogelijk te maken, werd dit op applaus onthaald. So far, so good. Hierna sloeg de sfeer echter he-le-maal om. De compensaties die Jokko voorstelde werden door de gasten duidelijk niet als voldoende beschouwd. Een prijsdaling van biertjes van 2,25 naar 2 euro, een happy hour met gratis bier en een gratis tripje Copacabana (op deze regendag) werden op boegeroep onthaald.

Aangezien er ineens ook een pak camera’s op Jokko gericht stonden en enkele “heethoofden” maar wat graag hun zegje doen voor de camera, was het helemaal een kale reis waar hij van terugkeerde. Ik had echt niet in zijn schoenen willen staan.

Van dan af gingen wij vrijwilligers de rest van de voormiddag in overleg. Eerst met Daniel Frankenhuis, manager van Oranjecamping, die ons een compensatie voorstelde (die we niet gevraagd hebben maar uiteraard apprecieerden) en die naar onze opmerkingen luisterde. Daniel doet er net als Jokko en de andere mensen alles aan om het ons naar onze zin te maken en de negatieve spiraal die de camping overschaduwd om te draaien. Allemaal zaken die we danig op prijs stellen uiteraard.

Daarna gingen we per team in overleg. Wat kunnen we doen? Hoe pakken we het aan? Wie doet wat? Wie rapporteert aan wie? Et cetera. Duidelijkheid en communicatie. Twee essentiële zaken.

Van dan af gingen we terug aan de slag, bang afwachtend hoe het overleg deze namiddag tussen Oranjecamping en de KBVB zou gaan en bang hoe de gasten zouden reageren eens het resultaat van dat overleg aan iedereen zou worden gecommuniceerd rond 18 uur. Wat als een nieuw compensatievoorstel opnieuw op boegeroep zou worden onthaald temidden happy hour? Bier door de lucht? Agressiviteit? Wéér negativisme op tv? Hebben we absoluut geen zin in, want ook voor ons als vrijwilligers waren de voorbije dagen frustrerend. Tientallen keren hebben we dezelfde verzuchtingen van gasten moeten aanhoren, dus hopelijk zou het vanavond stoppen.

En daar lijkt het ook op. Rond 18u30 kwam Jokko het podium op met het verslag van het top-/crisisoverleg van deze namiddag. Per gast zou per nacht 50 euro worden terugbetaald tegen uiterlijk november 2014 en bovendien worden er deze avond al nieuwe routers geplaatst voor de wifi. Applaus in de zaal. Opluchting. Oef.

Uiteraard waren er nog een vijftal heethoofden die de dag hadden doorgebracht met meerdere pinten in de hand en niet voor rede vatbaar waren, maar die heb je altijd. De barbecue werd terug aangestoken, de sfeer keerde terug in de tent en alles lijkt terug goed.

Mijn werkdag zit er intussen op en er rest mij nog een iets te doen… Het was voorzien dat ik morgen verlof zou hebben en ik heb daarvoor intussen ook al plannen gemaakt (naar het Swiss Camp en een Braziliaans feestje in het oude stadscentrum van Rio!), maar in de nieuwe planning zou ik morgen toch moeten werken.. Zo meteen met Wout te bespreken, want ik heb (zoals altijd) geen zin om een belofte te breken. Hopelijk kan mijn plotse werkdag van morgen omgewisseld worden met mijn plotse verlofdag van overmorgen, zodat het oorspronkelijke werkschema voor de komende twee dagen behouden blijft en ik morgen wat rust heb. Ik kan het gebruiken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Communicatiesoep tot de SX-barbecue
Next post Hopp Schwiiz

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *