0 0
Read Time:2 Minute, 53 Second

23 juni en het einde van het DeVillage-avontuur nadert toch wel. Vandaag begon ik met een inventarisatie van de tenten. Welke zijn bezet en welke niet. Hoeveel bedden en personen per tent. Welke moeten nog eens schoongemaakt worden en welke niet. Zo’n dingen.

Zo kwamen we tot de uiteindelijke constatatie dat er vrij veel luxetenten vrij staan en dat die nu door crewmembers mogen worden ingenomen aangezien er toch maar vier check-ins meer zijn de komende dagen. Vanaf nu dus vooral nog vertrekkers op de camping en amper nieuwe gezichten.

Ook ik verhuis dus. Van crewtent C1 naar luxetent L100. Ik kan nu rechtstaan in mijn tent, maar blijkbaar hadden intussen ook al veel muggen de weg gevonden naar mijn nieuwe stekje voor de komende dagen. Een eerste muggenjacht vond in de vooravond plaats, een tweede zo meteen. Al zal dat muskietennet nu toch wel van pas gaan komen denk ik. Hoewel, ik heb tot nu toe geluk gehad qua muggenbeten. In Rio heb ik er maximaal een stuk of 2-3 opgelopen. Top gewoon op twee weken tijd. Die enkele uren in Belo Horizonte waren echter een ander verhaal. Op die beperkte tijd werd ik een stuk of 15 keer gebeten… Jeuk. Jeuk overal. Enfin, overal op mijn benen.

Riomuggen zijn blijkbaar anders dan Belo Horizontemuggen. Benieuwd wat het wordt in Sao Paulo binnen enkele dagen!

Soit, terug naar de orde van de dag dan. Een inventaris van de tenten en daarbij wat verantwoordelijkheid krijgen. Om de camping crew in de nieuwe tenten in te delen, om anderen wat te coördineren bij het schoonmaken van tenten, maar ook om een extra verlofdag te plannen voor iedereen. Best wel plezant dat rondcrossen van de ene naar de andere persoon, dat hopen om alles zo goed mogelijk te doen, anderen die naar jou komen voor richtlijnen. Misschien had ik tijdens deze vrijwilligersjob graag wat meer zo’n verantwoordelijkheden gehad, maar ik klaag absoluut niet over mijn periode hier.

Oh ja, een extra verlofdag dus! Waar ik gisteren nog op hoopte. Overmorgen, 25 juni, ga ik in principe mee op tour naar de Corcovado, de berg van het fameuze Christusbeeld. Ook Gabi, Caroline en Benjamin gaan mee. “In principe”, want de bus is in feite al vol en er wordt gekeken om een extra bus in te leggen. Overleg met de gidsen is hiervoor aan de gang. Morgen uitsluitsel. 25 juni is ineens ook de dag van de volgende wedstrijd van Zwitserland, dus waarschijnlijk beland ik na die excursie gewoon terug aan het House of Switzerland met Gabi en de anderen. Al is er die avond ook het optreden van Goose in de partytent van ons DeVillage. Sowieso leuke vooruitzichten, quoi.

Al zal het dan ook wel weer een korte nacht worden, gezien we de volgende ochtend de bus op moeten naar Sao Paulo voor de laatste groepsmatch van onze nationale helden. Hopelijk kunnen ze dan wél eens overtuigen en die groepswinst pakken. Vanavond toch maar op een deftig uur gaan slapen lijkt me en goed uitslapen in de luxetent. Op een zelf gemaakt bed met daarop een matras en lakens. En misschien toch ook maar mijn slaapzak, want ik vertrouw die muggen voor geen haar.

Geleidelijk aan wordt het hier dus terug wat rustiger, al heb ik nooit het gevoel gehad dat het hier écht druk was. Ofwel komt dit doordat werk dat je graag doet simpelweg niet voelt als werk, dat kan ook.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Paradise City
Next post The big moments

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *