0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Sinds vorige vrijdag ben ik dus in Cairns, hoofdstad van de staat Queensland, in het noordoosten van Australië. Ingesloten tussen het Great Barrier Reef enerzijds en het regenwoud anderzijds is deze stad voornamelijk een uitvalsbasis. Het bleek al vrij snel dat er hier in het centrum niet echt veel te doen valt..

Je kan hier rondwandelen, ja, maar dat is het dan ook zowat. Er zijn blijkbaar botanische tuinen en die ga ik – als de tijd het mij toelaat – een van de komende dagen mogelijk gaan bezichtigen, maar dé parel van dit stadscentrum is toch wel de Esplanade. Toegegeven, veel concurrentie heeft deze niet als “parel”. Deze zeedijk geeft een erg mooie wandeling te bieden. Het bezorgde mij het gevoel dat Cairns is wat ik indertijd van Darwin had verwacht. Al blijkt nu dus dat Cairns wel het uitzicht heeft waarop ik had gehoopt, maar dat het net zoals Darwin dus voornamelijk een tijdelijke tussenstop is. Vanuit Darwin trekt men naar Kakadu en het Northern Territory, vanuit Cairns gaat men richting regenwoud of Groot Barrièrerif of – als start van een trip langs de Oostkust – helemaal naar Brisbane en/of Sydney.

Ik had de voorbije dagen dus niet zo veel omhanden hier, maar de komende dagen worden dan weer het tegenovergestelde. Gaan duiken en/of snorkelen in het Great Barrier Reef stond op mijn lijstje van “must do’s” toen ik naar Australië vertrok, dus dat heb ik dan ook maar ingepland voor volgende vrijdag.

Van het regenwoud had ik nog niet gehoord toen ik mijn reis aanvatte, maar sinds ik erover hoorde en vooral sinds ik te weten kwam dat het het oudste continu overlevende regenwoud ter wereld is, wast het voor mij ook een no-brainer: ik moest dit gezien hebben. Morgen! Meer zelfs: morgen, in combinatie met Cape Tribulation, de plaats waar het regenwoud tot tegen de zee komt en zo dus tot tegen het Great Barrier Reef. Twee stukken wereldnatuurerfgoed, nergens dichter bij elkaar. Een unicum.

Tussen morgen en vrijdag zitten we dan met – u raadt het nooit – donderdag, ook een intussen gevulde dag. In een brochure las ik dat in een natuurpark zuidelijker van Cairns een Spanjaard jaren terug eigenhandig een kasteel had gebouwd, inclusief filmzaal, tennisvelden, noem maar op. Het staat er nog, temidden alle groen. Met mijn geschiedkundige interesse en gezien de knappe foto ervan in de brochure, heb ik een dagtrip naar daar – inclusief watervallen – dan ook maar geboekt.

Voor volgende zondag staat dan nog iets geboekt intussen, iets wat al jarenlang op mijn bucket list staat maar ik nooit heb aangedurfd wegens hoogtevrees: een skydive. Ik verklaar mezelf gek dat ik dit geboekt heb en van plan ben te doen. Echter: ik wil dit doen en kijk er tegelijk ook wel naar uit. Of toch vooral naar het gevoel bij het veilig landen op het strand van Mission Beach.

De titel van deze blog was dus een binnentikker. Vanuit Cairns kan je makkelijk 3-4 dingen doen die je bij een reis naar Australië sowieso wil doen of waarvan je altijd al hebt gedroomd ze ooit te doen. Duiken in het mooiste rif ter wereld, het oudste regenwoud ter wereld bezichtigen, parachutegewijs uit een vliegtuig springen. Dit wordt een fantastische vijfdaagse. Al hoop ik wel dat ik die skydive tot een goed einde breng, want mijn hoogtevrees indachtig hoop ik dat ik niet zal varen zoals die kerel uit dat YouTube-filmpje van enkele weken geleden die flauwviel tijdens zijn skydive. Duimen dat ik zondag de stress onder controle zal kunnen houden!

In elk geval: gezien deze ervaringen is de kans reëel dat jullie je de komende dagen aan een snelle opeenvolging van blogs mogen verwachten 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuwe tijden
Next post ‘Nieuwe wereld’-trilogie, deel 1: Te land…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *