0 0
Read Time:4 Minute, 22 Second

Maandag 03 november, 01.00u plaatselijke tijd in Sydney. Net terug in mijn hostel na een laatste avondje uit met onze “bende” of wat ervan overschiet. Na de eerste UltimateOz-week bestond die bende vrienden/kennissen wat mij betreft vooral uit – in alfabetische volgorde en vrouwen eerst – Audrey, Blandine, Jana, Joy, Leni, Mathilde, Axel, Bram, Fabian, Nick, Pierre en Tim. Daar kwamen sindsdien nog Vicki, Alex en Conor bij. Na morgen ben ik mogelijk/waarschijnlijk voor een tijdje de enige die in Sydney overblijft. Niet lang, dat niet, want ik ga mijn eigen weg, maar het wordt toch even wennen.

Audrey en Blandine, de Françaises die voor de grootste hilariteit zorgden in de eerste week, gingen niet mee op surfkamp maar vertrokken naar een working hostel in de hoop er al meteen wat te kunnen werken. Een telefoontje enkele dagen terug leerde dat dat nog niet van een leien dakje loopt, maar ongetwijfeld komt dat nog wel in orde. Hopelijk zie ik hen snel nog eens terug voor zo’n hilarische babbel! Ik kan niet wachten op hun nieuwste roddels..

Mathilde vertrok ook al vrijwel meteen na de eerste week. Zij bevindt zich bij een gastgezin waar ze een tijdje gaat inwonen en meeleven om zo de Engelse taal machtig te worden. Een taalbad in hopelijk erg goede omstandigheden, het weze haar gegund uiteraard. Ook Pierre plant een taalbad, zij het in de vorm van een opleiding Engels.

Fabian en Nick gingen ook niet mee op surfkamp maar bleven in Sydney om werk te zoeken. Dat hebben ze intussen gevonden enkele uren buiten Sydney. Eerder trokken zij ook al door Nieuw-Zeeland als ik me niet vergis, dus wat gespendeerd geld terugverdienen is hun bedoeling. Blij dat ze toch vrij snel werk vonden!

Joy vertrekt morgen op driedaagse naar de Blue Mountains om daarna richting Melbourne door te reizen. Wat haar plannen daarna zijn weet ik niet, maar dat ze haar mannetje staat en ongetwijfeld goed weet wat ze wil staat buiten kijf.

Leni dacht ook morgen te vertrekken, weliswaar om te gaan werken, maar de jobzoektocht is niet makkelijk voor backpackers. Ze blijft dus minstens nog een dag langer in Sydney. Van mijn ‘I hate you’-buddy hoefde ik dus nog geen afscheid te nemen, maar wanneer dat wel het geval zal zijn zal ik haar samen met Audrey en Blandine waarschijnlijk nog het meeste missen van allemaal.

Conor, Axel en Bram vertrekken morgen dan weer richting Cairns om van daaruit de Oostkust te gaan verkennen tot in Sydney. Even dacht ik mee te gaan, maar wetende dat ik liever wat langer in Cairns blijf om ook te kunnen gaan duiken in het Great Barrier Reef terwijl daar vrij binnenkort het regenseizoen begint, besloot ik dit uit te stellen tot in april volgend jaar. Nog geen Oostkust voor mij dus en ook van deze drie kerels dus afscheid genomen..

Van Jana, Vicki, Alex en Tim weet ik minder goed wat ze van plan zijn. Jana hoopt op een job bij Hollister, Vicki zoekt – aan haar recentste Facebookstatus te zien – een appartementje en ook Alex hoopt hier te kunnen blijven en werk te vinden. Tim wist het nog niet goed de laatste keer dat ik hem sprak, maar hij heeft hier familie of kennissen in Australië, dus die komt ook wel op zijn pootjes terecht.

Het afscheid van al deze mensen valt me toch vrij zwaar. Enfin, Leni, Alex, Jana en Vicki zijn hier nog en wie weet kom ik Axel, Bram en Conor morgen nog wel ergens tegen voor ze vertrekken. Maar toch. Zoals Blandine bij het vertrek van Mathilde nog zei: “het is alsof we elkaar al meer dan een maand kennen”, en dat op zo’n korte tijd.. Het zijn ook de eerste mensen waar je wat aan gehecht geraakt op deze verre reis en dat schept op zich al een band.

In elk geval zijn we nu volop aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn om Kerst en Oudejaar hier in Sydney te vieren. Of beter: waar we dan kunnen overnachten. De meeste hostels raken intussen volgeboekt, de betere eerst uiteraard. We vatten het plan op om op zoek te gaan naar pakweg een appartement om te huren voor een tweetal weken rond die periode. Vandaag vonden we zo een top penthouse waar 10 personen in kunnen verblijven. Kostprijs? Zo’n 500 Australische dollar per nacht. Veel, ja, heel veel, maar als je dat door 10 personen deelt, dan is dat slechts 50 AUD per per persoon per nacht voor een penthouse met zicht op de luxe skyline van Sydney. Jammer genoeg waren we net (echt, net) te laat met het boeken.. Pas bij het op “verzenden” klikken bij het contacteren van de eigenaar verscheen plots de update dat het niet meer beschikbaar is in de gewenste periode. Jammer, we zoeken dus maar verder… Laat ons hopen dat dit snel geregeld raakt zodat we elkaar met z’n allen terugzien dan en onze avonturen met elkaar delen en samen het jaareinde kunnen vieren in de Australische zomer!!

Oh ja, wat ik zelf zal doen na morgen terwijl anderen vertrekken en hun weg gaan? In elk geval nog tot (of tot en met) volgend weekend in Sydney blijven en daarna… Dat vertel ik jullie nog wel 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post The surf camp diaries
Next post De andere kant

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *