A journer is someone who writes a journal about his journeys

Finally online: my travel report of a two week holiday in #Bali and the #Gili islands two years ago! #travelbloghttps://t.co/MV9M6QHjlX Eindelijk online: het verslag van twee weken vakantie en #Bali en de #Gili eilanden, 2 jaar geleden.. #reisbloghttps://t.co/xKwx3BPfCv It's called @RottnestIsland and it is HIGHLY recommended! 😍😍😘 #quokkalove #rottnest #rottnestisland https://t.co/WPSwzPpxNC Not unique, but very unusual.. Rome covered in snow! https://t.co/46Y2J2CyUS Overweeg je een trip naar Rio de Janeiro? Dan zijn dit de 10 dingen die je er in mijn ogen zeker moet bezocht hebbe… https://t.co/cGwHddzA2m
London, I dig you!
, / 537 0

London, I dig you!

SHARE
Home Sport Grote tornooien London, I dig you!

Het was een jeugddroom: de Olympische Spelen mogen meemaken. Liefst als atleet, indien niet als supporter. Het is nu een nieuwe droom: geen enkele Spelen meer willen missen.. Mijn drie dagen in London – als supporter dus – kan ik simpelweg als top omschrijven. Ok, of je nu atletiek bekijkt in je eigen gemeente, op tv, op de Memorial of op de Spelen, de essentie van de sport blijft dezelfde. Het verschil zit hem uiteraard in de beleving.

Een Olympisch stadion met zo’n 80.000 mensen die volledig uit zijn dak gaat, die oorverdovend lawaai maakt voor elke Brit en ook gewoon voor elke prestatie, die bij momenten van pauze vlot de percussionist uithangt op de ‘bongo cam’ om iets later het klassieke YMCA-dansje uit te voeren. Aan ambiance ontbreekt het zeker niet.

Ook doorheen the city word je willens nillens meegezogen in de Olympische sfeer. Standjes langs de Thames waar jong en oud bijvoorbeeld zijn wielertalent tentoon kan spreiden, de aanwezigheid van de Olympische ringen en mascottes Wenlock en Mandeville op diverse plaatsen in de metropool, omheiningen en lantaarnpalen vol banners, je kán er gewoon niet naast kijken. Dit terwijl je omgeven wordt door duizenden toeristen, deelnemers, fotografen en gefotografeerden.

Die immense massa op de Olympische sites valt nog het meeste op. Vooral ook de manier waarop die chaos toch perfect wordt gecontroleerd en zowel figuurlijk als letterlijk in goeie banen geleid. Van verloren lopen is geen sprake. Zowel in ondergrondse als bovengrondse wegen is er geen gebrek aan wegwijzers richting Olympische sites. Is er dan toch nog ergens twijfel, dan moet je niet aarzelen om een medewerker om hulp te vragen, vriendelijkheid van de medewerkers is duidelijk een (weliswaar terecht) streefdoel van LOCOG, waar ze ook in zijn geslaagd.

Ik hoop dat niets me in de toekomst zal tegenhouden nog Spelen mee te maken. Een massa-evenement waarin je wordt meegezogen zonder echt overdonderd te worden, waarin amusement en sportplezier voorop staan en je atleten aanmoedigt richting Olympische glorie. Professioneel bezoeker van de Olympische Spelen, het zou een droomjob zijn..

 


Deze blog werd geschreven voor en verscheen op de website van Topsport Vlaanderen.

 

Plaats een reactie / leave a comment

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN