0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

00u53, nacht van 4 op 5 juli. Klaarwakker. Dat moet dan die jetlag zijn. In Brazilië was het nu nog maar 19u53 en ging ik eten of was ik op Copacabana of was ik aan het werk.

Deze namiddag zou ik gaan shoppen om enkele dozen waarin ik mijn souvenirs uit Brazilië zou kunnen opbergen. Bleek het al 18 uur te zijn en de meeste winkels dus dicht. Ik dacht écht dat het nog maar 14-15 uur was of zo.

Ook vroeg ik vandaag nog aan mijn ouders of België nu morgen om 13 of om 17 uur speelt. Dat zijn de Braziliaanse tijden dus, ik had 18 of 22 uur moeten vragen..

Het went gewoon nog altijd niet. Ik ben in België, maar ik voel me nog in Rio de Janeiro. Zelfs al zit ik thuis en niet op een camping, zelfs al slaap ik in mijn eigen geliefde bed en niet op een luchtmatras in een tent, zelfs al eet ik nu andere dingen dan in Recreio dos Bandeirantes en spreek ik nu gewoon terug West-Vlaams.

Blijkt ook dat we vrijdagavond zijn, wist ik veel. Betekent dat het weekend start voor de Belgen. Maandag moet ik trouwens weer gaan werken, om 05u30 opstaan dus om die trein naar Brussel op te stappen en uren aan mijn bureau te gaan zitten. Zonder zicht op het strand, zonder groot scherm met voetbalwedstrijden, zonder gesprekken over zotte wereldreizen, zonder Nederlanders en Zwitsers, zonder voetbalfans in allerhande kleuren, zonder ambiance.

Ik erger me ook aan het gebruik van mijn laptop en het erbij horende internet. Ik steek die aan, bekijk mijn e-mails, ga even facebooken en ben het dan in feite al beu. Ik heb gewoon geen zin in dat beeldscherm en dat internet. Ook mijn tv heb ik enkel maar aangestoken toen Frankrijk tegen Duitsland zou gaan spelen, zo’n 24 uur nadat ik terug was thuisgekomen. Tv is maar tv, internet is maar internet. Het socializen met de Belgen, Brazilianen, Zwitsers, Nederlanders en anderen was plezanter. Het aantrekken van de zwembroek om in zee te springen ook.

Reizen is gewoon het leukste wat er is. Die dagdagelijkse Belgische werkroutine is dat niet. Verre van.

Al zijn hier dan weer wel de beste ouders ter wereld te vinden en dus blijft dit mijn thuis. Sowieso.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post The Doors
Next post Passie

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *